A "Hannah Swensen titokzatos esetei" telis-tele vannak ilyen receptekkel! Próbáld ki őket, mondd el milyen volt, hogy sikerült! Ha van kedved, írj nekem új recepteket, amiket te szoktál sütni!
Erre a célra használd a FÓRUMOT!
Egzotikus csók
Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra, és a rácsot helyezd középre.
40 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
20 dkg vaj
25 dkg barna cukor
15 dkg fehér csokoládé (tördeld apró darabkákra)
15 dkg apróra vágott egzotikus aszalt gyümölcs
(de ha nem annyira egzotikus, az sem baj)
1 citrom reszelt héja
2 tojás
1–2 dl víz
Szitáld a lisztet és a sütőport egy keverőtálba. A vajat morzsold el a liszttel. Keverd bele a cukrot, a felaprított csokit és aszalt gyümölcsöt. Add hozzá a citromhéjat, a tojást, és a vizet, hogy a tészta kellően lágy legyen.
Kikent vagy kibélelt sütőlapra helyezz evőkanálnyi tésztahalmocskákat, majd a kanál hátával kissé lapítsd el őket. 190ºC-on süsd 10–12 percig (akkor kész, ha szép aranysárgára pirul). Hagyd a sütőlapon 2 percig, majd helyezd tortarácsra, míg teljesen ki nem hűl. (A rács fontos, ettől fog egyenletesen lehűlni.)
Romantikus tallér
Még ne melegítsd elő a sütőt – a tésztát pedig a sütés előtt le kell hűteni.
Hozzávalók:
5 dkg olvasztott vaj
25 dkg barna cukor
1 nagy tojás felverve (vagy két közepes, csak villával verd fel)
2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2 teáskanál őrölt gyömbér
35 dkg liszt (nem kell átszitálni)
10 dkg kristálycukor egy kis tálkában (későbbre)
Olvaszd meg a vajat, és keverd össze a cukorral. Hagyd kihűlni, aztán add hozzá a felvert tojást. Tedd bele a szódabikarbónát, a sót és a gyömbért. Alaposan keverd össze. Add hozzá a lisztet, és az egészet dolgozd össze. Legalább 1 órára rakd be a hűtőszekrénybe. (Ha egy éjszakán át marad benne, még jobb.)
Miután a tészta lehűlt, melegítsd elő a sütőt 190°C-ra, a sütőrács középen legyen.
Nedves kézzel formálj dió nagyságú golyókat. Hengergesd meg őket a kristálycukorban. (Csak ejtsd a kristálycukorba, és rázd meg egy kicsit a tálkát, hogy a cukor mindenütt ráragadjon.) Helyezd a golyókat kikent sütőlapra: 12 darabot egy szabványos méretűre. Spatulával lapítsd el őket.
190°C-on süsd 10-12 percig, vagy amíg a tallérok szépen megpirulnak. Max. 1 percig hagyd hűlni a sütőlapon, majd tedd át egy tortarácsra, hogy teljesen kihűljenek. (Ha túl sokáig a sütőlapon hagyod, a sütik ragadni fognak.)
|